Caritas0492

Caritas, de concrete liefde voor de medemens geven, is een speerpunt van onze parochie. Een Kerk die de armen niet dient, leeft maar voor de helft.

Paus Franciscus roept ons voortdurend op om naar de armen te gaan, de mensen die aan de rand staan. In Helmond  wonen veel mensen die niet goed meekomen en concreet nood hebben aan de eerste levensbehoeften.

Daarom hebben we Caritas0492 opgericht. Meerdere avonden per week stellen we de zalen van onze kerken open om mensen die dat nodig hebben, te eten te geven.

Meer informatie vindt u op de speciale website: caritas0492.blogspot.com.

Voedselinzameling

U vindt in alle kerken van de Lambertusparochie achterin winkelmandjes.

"Mandje tegen honger"

Om u allen te betrekken bij deze Caritas-activiteiten, hebben we mandjes staan, waar u zelf houdbaar voedsel in kunt doen. U kunt dat meenemen naar de kerk. Wij gebruiken het óf om op maandag te koken, óf om het te kunnen geven aan gezinnen met honger.

In sommige vieringen worden de mandjes bij de offerande mee naar voren gedragen.

Houdbaar voedsel betekent: 

  • Alles in glas of blik, of droog voedsel (rijst/pasta) is prima, al maken we soep en groente liefst ook vers klaar.
  • Zogenaamde 'non food' goederen zijn ook welkom. Lichaamsverzorging, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen etc. Wij kunnen mensen die niet veel huishoudgeld hebben, daar heel blij mee maken!
  • Gebruiksproducten voor in de keuken zijn zeer welkom. Dan denken we aan koffie en thee, maar ook houdbare melk, kruiden, suiker, bloem, paneermeel en/of beschuit. Zulke dingen.
  • Voor de broodmaaltijden bij de soep op dinsdag en woensdag, is houdbaar broodbeleg zeer welkom.
  • Alles wat gekoeld moet worden, zoals vlees, vis en zuivel, of diepvriesprodukten, kunt u beter niet meenemen, in verband met de bederfelijkheid buiten de koeling. Wij moeten ons uiteraard houden aan strikte hygiëne en koelingsvoorschriften.

Wij danken u allen hartelijk voor uw bijdrage!


Heilige Lambertuskerk St. Jozefkerk H. Edith Stein Heilige Pauluskerk