Gebed
Aanbidding
sperator
Rozenkrans
sperator
Gebedsgroepen
Pater Pio
 

Rozenkransgebed

Elke vrijdag om 18.30 in de Jozefkerk, tijdens de aanbidding.
Het bidden van de rozenkrans wordt van harte aanbevolen! Gezegende rozenkransen zijn gratis te verkrijgen op de pastorie.

Het woord Rozenkrans kan worden vertaald als 'Kroon van rozen'. Onze Lieve Vrouwe heeft geopenbaard dat elke keer als een Wees Gegroet wordt gebeden men haar een mooie roos schenkt en dat elke complete Rozenkrans voor haar een kroon van rozen is. De roos is de koningin van alle bloemen, de Rozenkrans de roos van alle devoties en daarom de meest belangrijke.

De Heilige Rozenkrans is welgenomen een perfect gebed, omdat daarin het verhaal van onze redding wordt geopenbaard. Met de Rozenkrans mediteren we over de geheimen van blijheid, droefheid en glorie van Jezus en Maria. Het is een simpel gebed, nederig zoals Maria. Het is een gebed dat wij samen met haar, de Moeder van God kunnen bidden. Met het Wees Gegroet nodigen wij haar uit om voor ons te bidden, het geen Onze Lieve Vrouwe altijd honoreert en waarbij zij haar gebed met het onze deelt. Daardoor wordt ons gebed nog waardevoller, omdat hetgeen Maria vraagt altijd verkregen wordt. Jezus kan eenvoudig nooit nee zeggen tegen zijn Moeder, waar ze ook om vraagt. In elke verschijning nodigt de Hemelse Moeder ons uit om de Rozenkrans te bidden als een krachtig wapen tegen het kwaad, om ons zo tot werkelijke vrede te brengen. Met ons gebed, verenigd met dat van Onze Lieve Vrouwe kunnen wij de grote gaven ontvangen van inkeer en verandering in ons hart en kunnen wij het boze verdrijven uit ons zelf alsmede het kwaad en gevaar uit de omgeving waarin wij leven!


Aanbidding   Pater Pio kids

Heilige Lambertuskerk St. Jozefkerk H. Edith Stein Heilige Pauluskerk