zondag 15 september 2024

Bedevaart Rome 2025

Volgend jaar 2025 is het Jubeljaar 'Pelgrims van Hoop.' U heeft daar eerder over kunnen lezen op deze website.

Ter gelegenheid van het jubeljaar zijn er diverse reizen/bedevaarten naar Rome. Er zijn veel mogelijkheden, maar de reizen zijn over het algemeen erg duur. 

De Nicasius Parochie in Geldrop/Mierlo organiseert zelf een reis, zij gaan van 26 april tot 3 mei naar Rome met de bus. Meer informatie daarover op deze website. Er zijn nog meer dan 10 plaatsen beschikbaar, de begeleiding is door kapelaan Gideon van Meeteren. De prijzen vallen relatief mee. 

Dus... wilt u mee? Wellicht is het aanbod van de Nicasiusparochie iets voor u.

woensdag 11 september 2024

Katholiek worden? Pagina voor jongeren en volwassenen op deze website

De laatste jaren zien de parochies in heel Europa, maar vooral in Frankrijk, Engeland en Nederland, steeds meer jongere mensen (16-30 jaar) aankloppen om gedoopt of gevormd te worden. Of om gewoon naar de kerk te komen en zich thuis te voelen in een gemeenschap die jong en fris is.

Ook in onze parochie zien we dat gebeuren rond de vieringen, vooral die in de Jozefkerk. De gezinsmis met veel jonge gezinnen is dan een aantrekkelijke gemeenschap, maar opvallend genoeg voelen jongeren zich ook thuis in de klassieke gregoriaanse viering. Jongere mensen die een tijd lang niet naar de kerk gingen, of die nooit van Jezus gehoord hadden, ontdekken God en het geloof. Opmerkelijk, juist in een tijd waar God zo afwezig lijkt en veel mensen er niks mee hebben. 

Wij geloven dat Gods Geest steeds weer mensen aanraakt met zijn vuur en tot geloof brengt. Dat is iets van alle tijden, maar zeker ook nu. Wij geloven dat de katholieke Kerk niet uitsterft, maar ook in onze streken weer tot bloei zal komen. Niet zoals het was, maar verrassend anders. Niet uit gewoonte geloven, maar bewust en zelf gekozen.

De Lambertusparochie wil alle jonge(re) mensen die God, Jezus en de Kerk zoeken, van harte welkom heten! Het bijzondere is, dat wij in de anonimiteit van de stad en het internet, mensen niet uitkiezen of ze kunnen uitnodigen. Maar als iemand die zoekt, aanklopt, staat de deur open. En als we iemand die nieuw is in de vieringen, meer dan eens zien, willen we graag contact maken. 

Meer weten? Klik dan op DEZE PAGINA (op onze eigen website)


De aanmelding voor het VORMSEL is overigens begonnen. Tieners, jongeren en volwassenen: welkom om je voor te bereiden om met Pinksteren (8 juni 2025) gedoopt en/of gevormd te worden.
Mail naar lambertusparochie@gmail.com voor een intake gesprek!

Zie ook het menu 'catechese'.

dinsdag 10 september 2024

Activiteiten rond 80 jaar bevrijding en vredesweek

 



Beide activiteiten zijn georganiseerd door de Damiaanparochie e.a. U kunt zich daar bij aansluiten, wij hebben rond deze thema's geen eigen activiteiten.