donderdag 17 oktober 2024

Zes lessen van de Z. Carlo Acutis voor de jongeren van deze tijd

De zalige Carlo Acutis wordt volgend jaar, tijdens het heilig jaar, heilig verklaard. Hij is een voorbeeld voor alle jonge mensen, en dat gaat de komende tijd alleen maar meer worden.

Hij was een jongere van deze tijd (1991-2006) en stierf op 15 jarige leeftijd aan leukemie. Maar zijn visie op het leven als christelijke jongere was zeer volwassen. 

Lees dit artikel (vertaald) maar eens. Wijze lessen!

klik op de link voor het artikel (NL)

(Vertaald van Aletheia.org)

zondag 6 oktober 2024

Rozenkransmaand oktober

Op maandag 7 oktober vieren we in de Kerk het feest van Maria als Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Deze gedachtenis is door paus Pius V ingevoerd en gesteld op de verjaardag van de zeeslag bij Lepanto (7 oktober 1571), omdat deze overwinning werd toegeschreven aan de hulp van Maria, verkregen door het rozenkransgebed. 

In onze parochie wordt elke vrijdag om 18:30 bij het uitgestelde Sacrament de rozenkrans gebeden. Wij willen er graag nog eens extra aandacht voor vragen. Degenen die jarenlang het gebed leidden of meebaden, zijn door ziekte of overlijden niet meer bij ons. Het is belangrijk dat we samen bidden, tot Maria en tot Jezus. Het gebed draagt ons parochiewerk. Los van de genade van Christus kunnen we niets. 

Hieronder in twee afbeeldingen hoe we de rozenkrans bidden.


In de Jozefkerk worden in de CaritaShop in de hal ook rozenkransen verkocht tegen schappelijke prijzen.

Wilt u alles op een rijtje hebben hoe wij bidden, klik dan op DEZE LINK.

Aanmelding eerste communie gesloten

De aanmelding voor de eerste communie was open van 19 augustus tot en met zaterdag 5 oktober. De inschrijving is nu gesloten. 

Er is geen mogelijkheid meer om aan te melden, noch online, noch via telefoon of mail bij de werkgroep of het pastoraal team.



vrijdag 4 oktober 2024